Shiatsu

Shiatsu is een Japanse geneeskunst die gebruik maakt van dezelfde kennis als acupunctuur. Een shiatsu-therapeut geeft met de handen of vingers druk op acupunten (tsubo’s in het Japans) om zelfgenezing van lichaam en geest te stimuleren of om de gezondheid te onderhouden. Shiatsu betekent dan ook letterlijk ‘vingerdruk’.

Het mooie van shiatsu is dat, net als bij de Do-In, cliënten zelf verantwoordelijk blijven voor hun gezondheid. Degene die shiatsu geeft, voegt niets toe of neemt niets weg uit het lichaam, maar helpt simpelweg een handje om het zelfgenezende vermogen dat elk lichaam heeft te versterken. Lilian onderscheidt zich van anderen doordat zij het heel belangrijk vindt dat clienten tussen de behandelingen in zelf kunnen werken aan hun balans. Dankzij haar kennis van Do-In kan zij cliënten gericht oefeningen meegeven.

Je bent bij mij aan het juist adres voor:

  • shiatsumassages €55 per behandeling (een uur)
  • shiatsu zwangerschapsbegeleiding €55
  • Een individueel programma. We maken een afspraak, hierbij vindt diagnose plaats en nemen we enkele oefeningen door. Aan de hand hiervan stelt ik een individuele Do-In les op, die je op MP3 ontvangt per e-mail. €95
  • Privélessen: €70 per uur

Shiatsu afspraak

Behandelingen worden gegeven op maandagen en dinsdagen m.u.v. de maanden juli, augustus en september.
Afspreken: mail naar lilian@liliankluivers.nl

Locatie:
Visser Fysiotherapie
Octavialaan 61
2314 BN Leiden
Als je het gebouw ingaat, volg dan de wegbewijzering naar Visser Fysiotherpie.

Zelfshiatsu

Druk met de vingers van je beide handen ongeveer drie centimeter onder je navel, hou dit enkele minuten vast. Je kunt kleine cirkels met de klok meedraaien met je handen. Blijf, terwijl je op dit punt drukt, goed doorademen. Deze oefening geeft je energie en is bevordert de doorbloeding in je buik. Daardoor is deze oefening goed voor de omringende organen (dunne darm, dikke darm, blaas, baarmoeder).